Antep Usulü Patlıcan Salatası Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Antep Usulü Patlıcan Salatası Tarifi 6 kişiliktir.

½ su bardağı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı kara biber
½ tatlı kaşığı kırmızı biber
1 2/3 tatlı kaşığı tuz
1 büyük soğan
1/3 demet maydanoz
2 diş sarmısak
3 patlıcan
3 yemek kaşığı limon suyu
4 küçük domates
7 yeşil biber

antep usulü patlican salatası
Patlıcanlar öncelikle yıkanır, kurulanır ve ocakta çevirerek közlenir. Daha sonra patlıcanların kabuklarını soyup, saplarını kesin, ince ince kıyın. Soğanı soyun, yıkayın, ince ince doğrayın, yağla birlikte tencereye koyun, kapağı kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 4-5 dakika öldürün, içine patlıcanı ilave edin, bir iki kez çevirin, ocağı kapatın.

Sarımsağı soyun, yıkayın, ezin. Diğer sebzeleri yıkayın, biberlerin sap ve çekirdeklerini ayırın, maydanozu ayıklayın. Biber ve domatesi ince ince kıyın, sarımsak, limon suyu, tuz ve baharatla birlikte patlıcana ekleyin, iyice karıştırın, servis tabağına alın, düzgünce yayın, üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin.



-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder