Humus tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Humus tarifi 6 kişiliktir.

½ su bardağı tahin
½ tatlı kaşığı kimyon
½ tatlı kaşığı sumak
1 ¾ su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1/6 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon suyu
2/3 su bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak
3 su bardağı su

Humus tarifi
Nohudu yıkayın, 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın, bir su bardağı su daha ekleyip, basınçlı tencerede, iyice yumuşayana değin, yaklaşık 1 saat pişirin, pişirme suyundan çıkarıp, ezerek tel süzgeçten geçirin. Sarmısağı soyup yıkayın, ezin, ½ su bardağı zeytinyağı, tahin, limon suyu, tuz ve ½ tatlı kaşığı kırmızı biberle birlikte nohuta ekleyin, pişirme suyundan ½ çay bardağı koyun, karıştırın, servis tabağına alın. Maydanozu yıkayıp ayıklayın ve yapraklarıyla ezmeyi süsleyin, aralarına sumakla kimyon serpin. Kalan yağı tavada ısıtın, kalan kırmızı biberi ekleyin, 1-2 defa karıştırın, ocağı kapatın, ezmenin üzerine gezdirin.


-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder