-- Sponsorlu Bağlantılar --
Dünya mutfağında, Türk damak tadına uygun olan pek çok lezzet bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kabak mezesidir. Görünüşü ve lezzeti ile sofralarınızda sıkça yer alacak olan bu mezeyi, mutlaka denemelisiniz.Kabak Mezesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet tatlı kabağı
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı çekilmiş badem
- 2 yemek kaşığı çekilmiş fıstık
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tutam tuz
Yapılışı:
- Kuruyemişlerin hepsini, mutfak robotu yardımı ile mümkün oldukça ince olacak şekilde çekin.
- Yoğurdun içine, bal ve tuzu ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Ballı yoğurt ile kuruyemişleri karıştırın ve eşit dağılmalarını sağlayın.
- Tatlı kabağını, güzelce yıkayın ve öncelikle yatay olacak şekilde 2 parçaya bölün.
- Ardından, yaklaşık 10-12 cm boyutlarında kare olacak şekilde, kabaklarınızı kesin. 3-4 dakika kadar, kaynayan suya atarak, yumuşamalarını sağlayın.
- Kabakların üzerine, yoğurt karışımınızı eşit olarak bölüştürün ve sunumunu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder