Kore’den Gelen Bir Lezzet; Kabak Mezesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Dünya mutfağında, Türk damak tadına uygun olan pek çok lezzet bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kabak mezesidir. Görünüşü ve lezzeti ile sofralarınızda sıkça yer alacak olan bu mezeyi, mutlaka denemelisiniz.

Kabak Mezesi Tarifi

Malzemeler:
- 1 adet tatlı kabağı
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı çekilmiş badem
- 2 yemek kaşığı çekilmiş fıstık
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tutam tuz



Yapılışı:
- Kuruyemişlerin hepsini, mutfak robotu yardımı ile mümkün oldukça ince olacak şekilde çekin.
- Yoğurdun içine, bal ve tuzu ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Ballı yoğurt ile kuruyemişleri karıştırın ve eşit dağılmalarını sağlayın.
- Tatlı kabağını, güzelce yıkayın ve öncelikle yatay olacak şekilde 2 parçaya bölün.
- Ardından, yaklaşık 10-12 cm boyutlarında kare olacak şekilde, kabaklarınızı kesin. 3-4 dakika kadar, kaynayan suya atarak, yumuşamalarını sağlayın.
- Kabakların üzerine, yoğurt karışımınızı eşit olarak bölüştürün ve sunumunu yapın.

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder