Arnavut Ciğeri Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --

Arnavut Ciğeri Tarifi 5 kişiliktir.

½ tatlı kaşığı sumak
½ yemek kaşığı toz kırmızı biber
½ demet maydanoz
1 su bardağı ayçiçek yağı
100 g. (bir su bardağı) un
2 ½ kuru soğan
750 g kuzu ciğeri
kekik
tuz

Arnavut ciğeri
Ciğerin ince zarını çıkartıp iri küpler halinde doğrayın. Bol tuzlu suda bekleterek yıkayın ve süzülmesi için delikli süzgece koyun. Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin. Ciğerleri kırmızı toz bibere bulayarak unlayın ve fazla ununu bir elek yardımıyla çok kızgın ayçiçek yağının içine atıp, tavayı birkaç kere sallayın.

Ciğerlerin sulanmamaları için çok güçlü ateşte 1-2 dakika pişirin ve bir kevgir yardımıyla fazla yağını süzün ve temiz bir kaba aktarın. Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Sudan geçirip süzün. Daha sonra soğanları sumak, kırmızı toz biber ve maydanoz ile harmanlayıp ciğerin yanında servise sunun.


-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder