Turp Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Turp Salatası günlerde, akşam ya da öğle yemeklerinde hazırlayabileceğiniz ve farklı sunumlar ile servis edebileceğiniz lezzetli bir salata tarifi. Yeni ve farklı bir tarif arıyorsanız Turp Salatası tarifini deneyebilir ve sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Turp Salatası İçin Malzemeler: 
2 adet orta boy turp
1.5 su bardağı yoğurt
1-2 yemek kaşığı (arzuya göre arttırılabilir ya da konmayabilir) mayonez
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 diş sarımsak

Turp Salatası


Turp Salatası Tarifi:
İlk iş olarak turpların kabuk kısımlarını ince bir şekilde soyun ve iyice yıkayıp en az 5 dakika tuzlu suda bekletin. Bu işlemle turpların kendiliğinden bulunan acılıklarını yok etmiş olacaksınız. Acısını bırakan turpları daha sonra rendenin kalın doğrayan kısmıyla rendeleyin. Diğer bir tarafta 1 buçuk su bardağı yoğurt, 2 kaşık mayonez (arzuya göre daha az koyulabilir ya da hiç eklenmeyebilir) ve 1 diş dövülmüş sarımsağı karıştırın. Rendelenmiş turpları bu karışım ile birleştirin. Turp salatasına tat katacak olan baharatları son olarak salatanıza ekleyin. 1 çay kaşığı kekik,  çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı tuz eklediğiniz salatayı iyice karıştırın. Hazırladığınız salatanın üzerine 2 kaşık zeytin yağı gezdirin ve arzu ederseniz birkaç dal maydanoz ya da dere otu ile süsleyin. Turp Salatası sofralarınızı renklendirmeye hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder