Mantarlı Meze

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mantarlı Meze'nin malzemeleri
  • 300 gram mantar
  • 5 su bardağı sıcak su,
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu
  • 3 tane yeşil soğan, 
  • yarım demet maydanoz 
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 5 adet kornişon

Mantarlı Meze

Sos:
1 çay bardağı zeytinyağı, 2’şer çay kaşığı pul biber, tuz, 1 limonun suyu, 2 çay kaşığı tatlı hardal ve 2 adet iyice dövülmüş olan sarımsak

Mantarlı Meze Tarifi
300 gram mantar uzun bir şekilde doğranır. Ardından bir tencerede 5 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz ile 1 limonun suyu kaynatılır. Sonrasında bu suya mantarlar atılır ve 10 dakika haşlanarak süzülür. Başka bir tarafta ise 3 tane yeşil soğan, yarım demet maydanoz ve 1 demet dereotu ince doğranır ve süzülmüş olan mantarlara ilave edilerek iyice karıştırılır.

Başka bir yerde 1 su bardağı konserve mısır ve küçük küçük doğranmış 5 adet kornişon turşu da mantarların üzerine eklenir. Sos için bir kasenin içerisine 1 çay bardağı zeytinyağı, 2’şer çay kaşığı pul biber, tuz, 1 limonun suyu, 2 çay kaşığı tatlı hardal ve 2 adet iyice dövülmüş olan sarımsak iyi bir şekilde çırpılır ve pürüzsüz hale getirilir. Hazırlanmış olan sos, bir kenarda bekleyen mantarlı mezenin üzerine gezdirilir. Soğuk olarak servis edilmesi gereken bu mezenin üzerine isteğe bağlı olarak ince bir şekilde doğranmış olan zeytin ile ebegümeci, ısırgan otu gibi malzemeler de eklenebilmektedir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder