-- Sponsorlu Bağlantılar --
Türk mutfağında sık sık yer verilen sebzeli tavuğu, Çin usulü olarak denemediyseniz, mutlaka denemelisiniz. Her ne kadar Çin usulü olsa da, Türk damak tadı ile oldukça uyumludur. Bu farklı lezzeti denedikten sonra, sofralarınızda sık sık yer vereceğinize emin olabilirsiniz.Çin Usulü Sebzeli Tavuk Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy havuç
- 2 adet yeşil sivri biber( tatlı ya da acı olması damak tadınıza kalmış)
- 2 adet kırmızı etli biber
- 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 200-250 gram kadar kuşbaşı olarak hazırlanmış tavuk
- 3 yemek kaşığı kadar soya sosu
- 1 diş orta boy sarımsak
- Damak tadınıza göre seçtiğiniz baharatlar
Hazırlanışı:
- Çin usulü tavuğu yapmaya, öncelikle kabak ve havuçları jülyen doğrayarak başlayabilirsiniz.
- Havuç ve kabakları doğradıktan sonra, sivri ve kırmızıbiberleri de 3-4 cm kalınlığında dilimleyin.
- Biberleri bir tavaya alın ve üzerine zeytinyağı ekleyerek 34 dakika kadar kavurun.
- Biberlerin üzerine havuç ve kabakları ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Sarımsakları ince ince dilimleyin ve tavaya ilave edin.
- Tavukları tavaya ilave ettikten sonra, üzerine damak tadına uygun olan baharatları ekleyin.
- Tavukların suyunu bırakmasını ve ardından tekrar çekmesini bekleyin. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar tavuklar ocakta durduktan sonra pişip pişmediğini kontrol ederek altını kapatın ve ılındıktan sonra servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder