-- Sponsorlu Bağlantılar --
Su bile saflığını kaybeder rakıya aşık olunca.. Bu yüzden rakının vermiş olduğu keyfin yanı sıra, yanında yediğimiz mezeler de çok önemlidir. Rakının demidir, keyfidir. Evde yapımı kolay, rakı yanına gidecek meze tariflerimize şöyle bir göz atalım.Haydari
Rakının yanında en keyifle tüketilen mezelerin başında gelir. Yapımı gayet kolay gibi gözükse de tadının hakkını vermek gerek.
Haydari için gerekli malzemeler;
- 1 bardak süzme yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı beyaz peynir rendesi (isteğe bağlı)
- 4-5 diş sarımsak
- Tuz, kuru nane, kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kaliteli bir süzme yoğurt kullandıktan sonra haydarinizin kötü olma şansı yok. Ezilen sarımsakları, diğer baharatlar ile harmanlayarak yoğurdumuz içine katılıyoruz. Hepsini karıştırıp çukur bir tabağa yaydıktan sonra biraz buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Haydarinin leziz tadı, rakı ile karışınca tadına doyum olmayacak.
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Mükemmel lezzeti ve kolay yapımı ile közlenmiş patlıcan salatası, rakı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Yapımı oldukça kolay. Üstelik marketler de hazır olarak kavanoz içerisinde satılanları alarak ta aynı lezzeti elde etmek mümkün.
Bunun için malzemelerimiz;
- 1 kavanoz közlenmiş patlıcan
- 3 adet biber
- 1 domates
- Sarımsak
- Zeytinyağı
- Limon
Kereviz Salatası
Bir sebze olarak kereviz sevmeyenler için bile çok ideal bir salata olan kereviz salatası, rakı sofralarına güzel bir tat getirmekte. Aynı zamanda yapımı çok kolay.
Bir adet kerevizi kabuklarını soyarak rendeliyoruz, içine 2-3 kaşık süzme yoğurt, sarımsak, yarım limon suyu ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz.
Havuç Tarama
Rakı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biride havuç tarama. Yapımı kolay, lezzeti şahane. Gerekli malzemelerimiz;
- 6 adet havuç
- 3 - 4 diş sarımsak
- 1,5 Su bardağı yoğurt
- Tuz
Havuçlarımızı yıkadıktan sonra rendeleyerek, kızmış olan yarım çay bardağı zeytinyağında yumuşayana kadar kavuruyoruz. Başka bir kapta yoğurt ve sarımsak sosunu hazırlayabiliriz. Kavrulan havuç kavurmamızı soğuduktan sonra sos ile karıştırarak dinlenmeye bırakıyoruz. Sonuç mükemmel.
Daha fazla rakı mezesi
- Deniz Börülcesi
- Bakla Fava
- Şakşuka
- Arnavut Ciğeri
- Humus
- Tavuk Salatası
- Mercimek Köftesi
- Buğday Salatası
- Çerkez Tavuğu
- Acılı Ezme
- Babagannuş
- Baharatlı Zeytin
- Cevizli Biber
- Cevizli Kısır
- Piyaz
- Dil Balığı Salatası
- Köpoğlu
- Kırmızı Pancar Mezesi
- Patates Salatası
- Pazı Sarması
- Rokalı Haydari
- Kabak ile Havuç Tarama
- Semizotu Piyazı
- Fasulye Mücver
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder