En Güzel Rakı Mezeleri

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Su bile saflığını kaybeder rakıya aşık olunca.. Bu yüzden rakının vermiş olduğu keyfin yanı sıra,  yanında yediğimiz mezeler de çok önemlidir. Rakının demidir, keyfidir. Evde yapımı kolay, rakı yanına gidecek meze tariflerimize şöyle bir göz atalım.

Haydari


Haydari

Rakının yanında en keyifle tüketilen mezelerin başında gelir. Yapımı gayet kolay gibi gözükse de tadının hakkını vermek gerek.

Haydari için gerekli malzemeler;
  • 1 bardak süzme yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı beyaz peynir rendesi (isteğe bağlı)
  • 4-5 diş sarımsak
  • Tuz, kuru nane, kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kaliteli bir süzme yoğurt kullandıktan sonra haydarinizin kötü olma şansı yok. Ezilen sarımsakları, diğer baharatlar ile harmanlayarak yoğurdumuz içine katılıyoruz. Hepsini karıştırıp çukur bir tabağa yaydıktan sonra biraz buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Haydarinin leziz tadı, rakı ile karışınca tadına doyum olmayacak.

Közlenmiş Patlıcan Salatası


Közlenmiş Patlıcan Salatası

Mükemmel lezzeti ve kolay yapımı ile közlenmiş patlıcan salatası, rakı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Yapımı oldukça kolay. Üstelik marketler de hazır olarak kavanoz içerisinde satılanları alarak ta aynı lezzeti elde etmek mümkün.

Bunun için malzemelerimiz;
  • 1 kavanoz közlenmiş patlıcan
  • 3 adet biber
  • 1 domates
  • Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Limon
Patlıcanların hepsini bıçak yardımı ile ince ince kıyıyoruz. Farklı bir tarafta domates ve biberleri ufak parçalara ayırdıktan sonra patlıcanlar ile karıştırıyoruz. Üstüne zeytinyağı, limon ve sarımsaktan oluşan sosumuzu döküp karıştırdıktan sonra tadına doyum olmayan bir rakı mezesi hazır olacak.

Kereviz Salatası


Kereviz Salatası


Bir sebze olarak kereviz sevmeyenler için bile çok ideal bir salata olan kereviz salatası, rakı sofralarına güzel bir tat getirmekte. Aynı zamanda yapımı çok kolay.

Bir adet kerevizi kabuklarını soyarak rendeliyoruz, içine 2-3 kaşık süzme yoğurt, sarımsak, yarım limon suyu ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz.

Havuç Tarama


Havuç Tarama

Rakı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biride havuç tarama. Yapımı kolay, lezzeti şahane. Gerekli malzemelerimiz;
  • 6 adet havuç
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • 1,5 Su bardağı yoğurt
  • Tuz

Havuçlarımızı yıkadıktan sonra rendeleyerek, kızmış olan yarım çay bardağı zeytinyağında yumuşayana kadar kavuruyoruz. Başka bir kapta yoğurt ve sarımsak sosunu hazırlayabiliriz. Kavrulan havuç kavurmamızı soğuduktan sonra sos ile karıştırarak dinlenmeye bırakıyoruz. Sonuç mükemmel.

Daha fazla rakı mezesi
Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder