Çılbır

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yumurtalı yemekler arasında farklı bir yere sahip olan ve özgün bir tarif olan Çılbır Batı Karadeniz bölgesinde özellikle Zonguldak yöresinde çok sık yapılan bir yemektir. Yumurta ve yoğurdu bir araya getiren çılbırı dilerseniz ara sıcak olarak dilerseniz de kahvaltılık olarak servis edebilirsiniz.

Çılbır  İçin Malzemeler:

4 adet yumurta
10 bardak su
1 fincan sirke
Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:
500 gram yoğurt
1 diş sarımsak (dövülmüş)
Bir yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
1 çay kaşığı pul biber ya da kırmızı biber



Çılbır Tarifi:

10 bardak suyun  içerisine 1 fincan sirke ve yarım tatlı kaşığı tuzu ekleyerek  kaynar hale getirin. Kaynayan  sirkeli suyun içine 4 adet yumurtayı dikkatli bir şekilde tek tek kırın. Aksi halde yumurtalar dağılır ve istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz. Sirkeli suyun içine kırdığınız yumurtaları yaklaşık 3 ya da 4 dakika pişirin. Bir kevgir veya spatula yardımıyla pişen yumurtaları  herhangi bir tabağa alın. Ayrı bir kapta dövülmüş 1 diş sarımsak ve yoğurdu  iyice çırpın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu servis kabına alın ve üzerine pişirdiğiniz yumurtaları yerleştirin. Bir yemek kaşığı margarin ya da tereyağı ile 1 tatlı kaşığı kırmızı biberi küçük bir tavada kızdırın. Hazırladığınız sosu yoğurt ile birleşen yumurtaların üzerine dökün. Sıcak sıcak servis edin. Çılbır servise hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder