-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hatay usulü biberli ekmek tarifi, bildiğiniz ekmeklerden farklı bir forma sahip olup, daha çok lahmacun ve pide tarzında bir forma sahiptir. En güzel yönü ise; içerisinde un bulundurmamasıdır. Daha önceden bu lezzeti denemediyseniz, bu tarife mutlaka bir şans vermeli ve hem kendinizi hem de sevdiklerinizi bu harika lezzet ile tanıştırmalısınız.Hatay Usulü Biberli Ekmek Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 500 gram kadar çökelek peyniri
- 2-3 yemek kaşığı yoğurdun katı kısmından
- 3 yemek kaşığı acı biber salçası
- 2 adet orta boy yeşilbiber
- Yarım su bardağı sızma zeytinyağı ile yarım su bardağı Ayçiçek yağı karışımı
- 1 çay kaşığı kadar küzbara baharatı
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
- Çay kaşığın ucu ile tarçın
- 1 serpme tatlı kaşığı yenibahar
Yapılışı:
- Hatay usulü biberli ekmek yapımına, ilk olarak kuru soğanları incecik kıymakla bağlayacağız. Yeterince ince kıymanız mümkün olmuyorsa; mutfak robotundan da geçirebilirsiniz.
- Kıydığınız soğanların üzerine baharatları ekleyin ve güzelce karıştırarak, baharatların eşit bir şekilde dağılmasını sağlayınız.
- Karışımın içine salça ve yağı ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. Dilerseniz, yağı daha az da kullanabilirsiniz; ancak yağ ekmeğinizin kuru olmasını engellemektedir.
- Biberleri, ince ince kıyın ve karışımın içerisine ilave edin.
- Son olarak, çökelek peyniri ve yoğurdu da ekledikten sonra, 2-3 dakika karışımını çırparak, homojen bir kıvam almasını sağlayın.
- Tüm karışımı, bir borcam ya da tepsiye dökerek, daha önceden ısıtılmış olan 170 derecede yarım saat, 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
ekmek bunun neresinde?
YanıtlaSil