Hatay Usulü Biberli Ekmek

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hatay usulü biberli ekmek tarifi, bildiğiniz ekmeklerden farklı bir forma sahip olup, daha çok lahmacun ve pide tarzında bir forma sahiptir. En güzel yönü ise; içerisinde un bulundurmamasıdır. Daha önceden bu lezzeti denemediyseniz, bu tarife mutlaka bir şans vermeli ve hem kendinizi hem de sevdiklerinizi bu harika lezzet ile tanıştırmalısınız.

Hatay Usulü Biberli Ekmek Tarifi

Malzemeler:
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 500 gram kadar çökelek peyniri
- 2-3 yemek kaşığı yoğurdun katı kısmından
- 3 yemek kaşığı acı biber salçası
- 2 adet orta boy yeşilbiber
- Yarım su bardağı sızma zeytinyağı ile yarım su bardağı Ayçiçek yağı karışımı
- 1 çay kaşığı kadar küzbara baharatı
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
- Çay kaşığın ucu ile tarçın
- 1 serpme tatlı kaşığı yenibahar

Hatay Usulü Biberli Ekmek


Yapılışı:
- Hatay usulü biberli ekmek yapımına, ilk olarak kuru soğanları incecik kıymakla bağlayacağız. Yeterince ince kıymanız mümkün olmuyorsa; mutfak robotundan da geçirebilirsiniz.
- Kıydığınız soğanların üzerine baharatları ekleyin ve güzelce karıştırarak, baharatların eşit bir şekilde dağılmasını sağlayınız.
- Karışımın içine salça ve yağı ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. Dilerseniz, yağı daha az da kullanabilirsiniz; ancak yağ ekmeğinizin kuru olmasını engellemektedir.
- Biberleri, ince ince kıyın ve karışımın içerisine ilave edin.
- Son olarak, çökelek peyniri ve yoğurdu da ekledikten sonra, 2-3 dakika karışımını çırparak, homojen bir kıvam almasını sağlayın.
- Tüm karışımı, bir borcam ya da tepsiye dökerek, daha önceden ısıtılmış olan 170 derecede yarım saat, 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum: