-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ege'nin güzide illerinden birisi olan İzmir'e özgü bir lezzet olan atom meze, kültürel etkileşim sonucunda, pek çok yöreye yayılmış ve sevilerek tüketilmeye başlanmıştır. Siz de bu tarifi şimdiye kadar denemediyseniz, mutlaka tatmalı ve tattırmalısınız.
Atom Meze Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 2 adet kuru biber
- 1 kâse yoğurdun katı kısmı
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Yarım çay bardağından 1 parmak az zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Patlıcanları 4-5 yerinden bıçak ile delerek, ocakta ya da fırında közleyebilirsiniz.
- Közlediğiniz patlıcanları soyun ve küçük dilimler halinde keserek, bir karıştırma kabına alın
- Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya dökün ve ısıtın. Isınan tavaya küçük küçük doğramış olduğunuz kuru biberleri ilave edin ve kavurun.
- Bir başka kapta, mayonez ve yoğurdu homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yoğurt ve mayonezin bulunduğu kabın içerisine; biber ve patlıcanları ilave edin ve eşit dağılım saylayacak şekilde karıştırarak, servis kabına alarak servis yapabilirsiniz.
Atom Meze Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 2 adet kuru biber
- 1 kâse yoğurdun katı kısmı
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Yarım çay bardağından 1 parmak az zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Patlıcanları 4-5 yerinden bıçak ile delerek, ocakta ya da fırında közleyebilirsiniz.
- Közlediğiniz patlıcanları soyun ve küçük dilimler halinde keserek, bir karıştırma kabına alın
- Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya dökün ve ısıtın. Isınan tavaya küçük küçük doğramış olduğunuz kuru biberleri ilave edin ve kavurun.
- Bir başka kapta, mayonez ve yoğurdu homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yoğurt ve mayonezin bulunduğu kabın içerisine; biber ve patlıcanları ilave edin ve eşit dağılım saylayacak şekilde karıştırarak, servis kabına alarak servis yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder