-- Sponsorlu Bağlantılar --
Malzemeler;1 adet palamut veya levrek
1 adet küçük soğan
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Göz kararı tuz ve zeytinyağı
Krep İçin;
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 tane yumurta
1 çimdik tuz
Yapılışı;
İlk olarak krepi hazırlamak için bir kaşeye un alıp üzerine de tuz serpip harmanlıyoruz. Üzerine yumurtalarımızı kırıp çırpma teliyle çırpıyoruz. Ardından krepin kıvamını ayarlayıncaya kadar yavaş yavaş sütümüzü boşaltıyoruz. Bir tavaya bir miktar yap koyup kızdırdıktan sonra krepimizi dökerek altlı ve üstlü şekilde pişiriyoruz. Krepimizi piştikten sonra bir tabağa alarak soğuması için bekliyoruz. Bu sırada ayrı bir tencereye temizlenmiş balığımızı üzerine tuz serpip bir miktarda su bırakarak haşlanmaya bırakıyoruz. Balıklarımız haşlandıktan sonra ince ince didikliyoruz ve tekrar bir tavada soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra balığımızı soğanlarımızla karıştırıyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi ekliyoruz soğanların sıcaklığı kaşar peynirini eritecektir. Bu arada bir kahve fincanıyla hazırladığımız krepleri yuvarlak şekillerde kesiyoruz. Kestiğimiz kreplerin içine harcımızı ekleyerek kenarlarından birleştiriyor ve bir kürdan yardımıyla tutturuyoruz, artık balık mezemiz servise hazırdır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder