Salatalik Turşusu Yapımı

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Salatalık Turşusu Tarifi: Lahana ve biber turşuları da aynı şekilde yapılır.

1 çorba kaşığı yenibahar
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bağ dereotu
1/4 tatlı kaşığı zerdeçal
2 arnavut biberi
2 defne yaprağı
2 karanfil
20 su bardağı su
25 g limontuzu
300 g tuz
5 kg salatalık
800 g sirke

salatalık turşusu
Salatalıkları önce toplu iğne ile birkaç yerden delin. Yıkayıp kurulayın sonrasında turşuyu kuracağınız kavanozlara doldurun. Salatalıkların üzerine sarmısak, arnavut biberi, dereotu, rezene, ve defne yaprağı ilave edin.

Salamura malzemesini bir tencereye koyun ve kaynatın ve kavanozlarda bulunan salatalıkların üstüne dökün. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında 10 gün kadar beklettikten sonra kullanıma hazırdır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder