-- Sponsorlu Bağlantılar --
Salatalık Turşusu Tarifi: Lahana ve biber turşuları da aynı şekilde yapılır.1 çorba kaşığı yenibahar
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bağ dereotu
1/4 tatlı kaşığı zerdeçal
2 arnavut biberi
2 defne yaprağı
2 karanfil
20 su bardağı su
25 g limontuzu
300 g tuz
5 kg salatalık
800 g sirke
salatalık turşusu |
Salamura malzemesini bir tencereye koyun ve kaynatın ve kavanozlarda bulunan salatalıkların üstüne dökün. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında 10 gün kadar beklettikten sonra kullanıma hazırdır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder