-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patlıcan Ezmesi Tarifi 5 kişiliktir.
- ½ çorba kaşığı toz şeker
- ½ su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 kg bostan patlıcanı, orta boy
- 1 limon, orta boy
- tuz
|
patlıcan ezmesi |
Patlıcanları kürdanla birkaç yerinden delin. Patlıcanların kabuklarını harlı ateşte yanıp kararıncaya ve içleri yumuşayana kadar çevirerek közleyin. Sap kısımlarını kesin. Patlıcanların çekirdekli bölümlerini temizleyin. Kabuğu soyulan her bir patlıcanı çukur bir kasenin içine koyun. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve toz şeker ekleyin edin ve bir çırpma teli veya çatalla iyice ezin. Patlıcanlar püre haline gelince servis tabağına alın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder