Enginar Kalpli Zeytinli Makarna Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Enginar kalpli zeytinli makarna salatası, besin değeri yüksek ve faydalı bir salata çeşididir. Bu salatanın içerdiği enginar kalbi, makarna ve zeytin oldukça önemli gıdalardır. Şimdi dilerseniz malzemelere ve yapılışa göz atalım:

Enginar kalpli zeytinli makarna salatası için:

- 1 paket fiyonk makarna

- 10 adet kiraz domates

- 150 gr. siyah zeytin

- 1 kutu (300 gr.) enginar kalbi

- 60 gr. ançuez fileto

- 1 demet taze fesleğen yaprağı

- Yarım demet taze nane

- 75 ml. vinegrota sos

- Bir miktar tuz

Enginar Kalpli Zeytinli Makarna Salatası

Enginar Kalpli Zeytinli Makarna Salatasının Hazırlanışı

Makarna, içine hafif yağ damlatılmış tuzlu kaynar suda haşlayıp diriliğini tam kaybettirmeden süzülüp bekletilir. Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır ve zeytinler ikiye bölünür. Sonrasında kiraz domatesler isteğe göre ikiye ya da dörde bölünür. Enginar kalbi normal boyuttaysa bölünmez ancak iriyse ikiye ya da enlemesine üçe bölünür. Sonrasında enginarlar, domatesler, ançüez fileto ve fesleğen yaprakları makarnaya ilave edilir ve karıştırılır. İnce kıyılan nane yaprakları ile vinegrota sos karıştırılır. Sos daha önce hazırladığımız makarnalı salataya ilave edilir ve servis edilir. Ayrıca domates yerine közlenmiş kırmızı biber ve ekstra olarak rendelenmiş parmesan peyniri de tercih edilebilir. İsteğe göre sos, 1 yemek kaşığından fazla olmamak koşuluyla tereyağı ilave edilerek de hazırlanabilir.

Enginar kalbi, enginarın yaprağı ve tüylü dokusu çıkarıldığında elde edilen lezzetli kısmıdır. Şeker hastaları için oldukça önemlidir çünkü şekeri dengeleyici özelliği vardır. Ayrıca sindirime de iyi gelmektedir. Makarna ise vücut için gerekli vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Karadeniz hamsisinin işlenmesiyle elde edilen ançuez fileto da oldukça lezzetli ve faydalı bir besindir. Fesleğen yaprağı ve nane ile de hem hoş koku hem de besin değerinin artması sağlanır. Enginar kalpli zeytinli makarna salatası hem lezzeti hem de faydalarıyla dikkat çeken güzel bir salata çeşididir.

Afiyet olsun..
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder