-- Sponsorlu Bağlantılar --
Midye Dolması tarifi 5 kişiliktir.
¼ su bardağı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı toz şeker
½ limon
1 ¼ su bardağı su, sıcak
1 ½ kuru soğan
1 tabaka yağlı kağıt
15 midye, kabuklu
önceden hazırlanmış dolma içi
tuz
midye dolması |
Hazırladığınız dolma içi ile midyelerin içerisini doldurun. Kabuklarını elinizle bastırın ve sıkıca kapanmalarını sağlayın. Soğanları iri olarak doğrayın ve midyeleri pişireceğiniz tencerenin dibine kapatın. Yağlı kağıdı ıslatıp soğanların üzerine kapatın. Midyeleri de yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Toz şeker, tuz, sıcak su ve zeytinyağını midyelerin üzerine serptin sonra limon dilimlerini yerleştirin ve en üste de ıslatılmış yağlı kağıt örtüp ağırlık yapması için bir tabak koyun. Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte bir taşım kaynattıktan sonra ateşin altını kısın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Tencerenin içindeki su çekilip, midyelerin kabukları da açılmaya başladığı zaman tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan tencereyi soğumaya bırakın. Midye dolmalarını limon dilimleri ve dereotu ile servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder