Midye Dolmasi Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --

Midye Dolması tarifi 5 kişiliktir.

¼ su bardağı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı toz şeker
½ limon
1 ¼ su bardağı su, sıcak
1 ½ kuru soğan
1 tabaka yağlı kağıt
15 midye, kabuklu
önceden hazırlanmış dolma içi
tuz

midye dolması
Midyelerin kabuklarını tel bir fırça ile temizleyin ve bol suda yıkayın. İç malzemesi için zeytinyağlı dolma içi hazırlayın. Midyelerin kabuklarını bir bıçak yardımı ile açın ve içlerindeki sakalımsı kısımlarını kesip temizleyin. Bol suda yıkayın ve süzülmesi için bırakın.

Hazırladığınız dolma içi ile midyelerin içerisini doldurun. Kabuklarını elinizle bastırın ve sıkıca kapanmalarını sağlayın. Soğanları iri olarak doğrayın ve midyeleri pişireceğiniz tencerenin dibine kapatın. Yağlı kağıdı ıslatıp soğanların üzerine kapatın. Midyeleri de yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Toz şeker, tuz, sıcak su ve zeytinyağını midyelerin üzerine serptin sonra limon dilimlerini yerleştirin ve en üste de ıslatılmış yağlı kağıt örtüp ağırlık yapması için bir tabak koyun. Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte bir taşım kaynattıktan sonra ateşin altını kısın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Tencerenin içindeki su çekilip, midyelerin kabukları da açılmaya başladığı zaman tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan tencereyi soğumaya bırakın. Midye dolmalarını limon dilimleri ve dereotu ile servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder