-- Sponsorlu Bağlantılar --
Limonlu ve Elmalı Kısır tarifi alışılagelmiş kısır tariflerini yabana atacak lezzette çok hoş bir tat. Hanımların beş çaylarından, kabul günlerinden, her çeşit sofrasından eksik etmediği kısır tarifini bir de limon ve ekşi elma ile deneyin.Limonlu ve Elmalı Kısır İçin Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur (önceden ıslatılmış)
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 demet taze soğan
1 çay bardağı zeytin yağı (sıvı yağ)
2 adet limon (biri limon suyu için)
2 adet yeşil, ekşi elma
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Su
Limonlu ve Elmalı Kısır Tarifi:
2 adet kuru soğanı ve 1 demet taze soğanı ayıklayıp yıkayın. Birer demet maydanoz ve naneyi de yıkayıp hepsini ince ince kıyın. 2 adet yeşil elmayı soyup doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tüm sebzeleri yıkayıp daha sonra yarım çay bardağı kadar sirke katılmış suda yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Sebzelerinizi bakterilerden arındırın. Elmaları dilimledikten sonra salata yapım aşamasında kararmamaları için limonlu suda bekletin. Domateslerin çekirdeklerini çıkartınız. 2 su bardağı ince bulguru ıslatıp yaklaşık 1 saat bekletiniz. (Bulguru ıslattığınız suyun sıcak olmasına dikkat edin.) Bu işlemi salata yapmaya başlamadan yapmak daha mantıklı olacaktır. Islattığınız bulgurun suyunu avuçlarınız sıkın ve suyunu alın. Suyunu iyice sıktığınız bulguru soğan ve tuz ekleyerek iyice yoğurun. Hazır hale gelince taze nane, taze soğan, maydanoz ve domatesleri ilave edin. Baharatları eklemeyi unutmayın. Son olarak zeytin yağı ve limon suyunu ekleyin. Servis tabağına alın ve dilerseniz marul yapraklarıyla birlikte servis edin. Üzerini elma ve limon dilimleriyle süsleyin. Limonlu ve Elmalı Kısır tarifi hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder