-- Sponsorlu Bağlantılar --
Pazı Dolması İçin Gereken Malzemeler;- 1 Bağ pazı
- 5 Adet soğan
- 2 Su bardağı pirinç
- 2 Çorba kaşığı çam fıstığı
- 2 Çorba kaşığı kuş üzümü
- 2 Çay kaşığı karabiber
- 1 Tatlı kaşığı yenibahar
- 2 Çorba kaşığı kuru nane
- 4 Tatlı kaşığı şeker
- 3 Su bardağı sıcak su
- 1 Adet havuç
- 3 Tutam maydanoz
- 1 Adet limon
- 2 Çay bardağı zeytinyağı
- Göz kararı tuz
Yapılışı;
İlk olarak bir tencereye 1 çay bardağı yağ bırakıp 2 kaşık fıstığı atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra 4 adet soğanı ince piyaz şeklinde doğrayıp bunu da fıstıkla beraber pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Ardından 2 su bardağı pirincimizi ılık suyla ıslatıp soğuk suyla yıkadıktan sonra bunu da tenceremize atıp 10 dakika daha kavuruyoruz. Kavurma sırasında tuz, nane, tarçın, karabiber, yenibahar, şeker ve kuş üzümünü karışıma ilave ediyoruz. Karışımın üstüne 1,5 bardak sıcak su ilave ederek 15 dakika daha kısık ateşte pişirince pazı dolmamızın içini hazırlamış oluyoruz.
Pazımızı bir tencereye 4 su bardağı sıcak suyla beraber koyup 1-2 dakika haşlıyoruz daha sonra bir süzgeç yardımıyla pazımızı çıkarıp damarlarını eziyoruz ve hazırladığımız iç malzememizi isteğimize göre pazılara koyup sarıyoruz. Son olarak pazı dolmamızı pişirmek için bir tencereye 1 adet soğan ve 1 adet havucumuzu dilimleyerek bırakıyoruz, 3 tutam maydanozumuzu ve 1 adet limonumuzu da dilimleyerek tencerenin dibine serin. Sardığınız sarmaları tenceremize yerleştirerek üzerine 1 tatlı kaşığı şeker, göz kararı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 2 bardak sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı ve kısık ateşte 25 dakika pişiriyoruz. Artık pazı dolmanız servise hazırdır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder