-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hafif bir salataya kim itiraz eder?Kabak Salatası Malzemesi:
- 2 adet kabak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 kaşık sirke
- 4-5 diş sarmısak
- Maydanoz, domates
- Tuz,
- Karabiber
Kabak salatanın hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak kabakların kabuklarını soyup, fazla kalın olmayan yuvarlak dilimler halinde doğrayalım. Doğradığımız kabakları tencereye alalım. Su ilave etmeden, kısık ateşte kabakları bir süre haşlayalım. Arada karıştırarak, kabaklar yumuşayan kadar pişirelim. Diğer tarafta dövülmüş sarmısakları, zeytinyağını, sirke, tuz ve karabiber ile karıştıralım. Yaptığımız bu karışımı kabaklara ilave edelim. Salatayı geniş bir servis tabağına ilave edelim. İnce doğranmış maydanoz ve kabuğu soyulmuş, domatesle birlikte servise sunalım.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder