-- Sponsorlu Bağlantılar --
Malatya yöresine ait lezzetlerden biri olan bu içli köftenin tarifi Sahrap Soysal tarafından Melek programında verildi. Yoğurtlu İçli Köfte için gerekli olan malzemeler:DIŞ HAMURU
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı İnce bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kara biber
İÇ HARCI
- 500 gr kıyma
- 5 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterince tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı ceviz çekilmiş
SOSU İÇİN
- 1 kilo Tuzlu yoğurt (Hatay yöresel yoğurdu) veya süzme yoğurt kullanılabilir.
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
Yoğurtlu içli köftenin yapılışı
HAMURUN HAZIRLANIŞI
İlk önce bulgurları ıslatıyor uz tuz kara biber ve kırmızı tatlı toz biberi ilave edip yumuşamaya bırakıyoruz yumuşadıktan sonra robot veya elimizle yoğuruyoruz özleşene kadar dinlenmeye alıyoruz.
İÇİN HAZIRLANIŞI
Tereyağını tencereye koyun eritin ince doğranmış soğanı ilave edin pembeleşene kadar kavurun. İçine kıymayı ilave edin, suyunu çekene kadar kavur topaklanmaması için karıştırın, suyunu çeken kıymaya baharatları tuzu ve cevizi ilave edin ve soğumaya alın hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, ortasını işaret parmağınızla açın içine hazırlanan harcı koyun ve üstünü kapatın ister yuvarlak isterseniz yumurta şeklinde yapın. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Hazırlanan içli köfteleri dolaba alın.
SOSUN HAZIRLANIŞI
Yoğurt, yumurta, un ve suyu bir tencerede koy çırpma teli yardımıyla iyi karıştır ve ocağa koy kesilmemesi için sürekli karıştırın kaynayan sosa içli köfteleri ilave edin ve 4-5 dakika kısık ateşte kaynatın, ocaktan indirin arzuya göre tereyağı ile nane yakıp koyulabilir. Afiyet olsun
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder