Limon Soslu Nohutlu Ton Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ton balığı birçok alanda kullanılan, özellikle de konservesi dünya'nın birçok yerinde tüketilen oldukça faydalı bir balık türüdür. Hem sandviçlerde hem de salatalarda kullanılan ton balığı konservesi soğuk olarak tek başına da tüketilmektedir. Ton balığı konservesi ile yapılan limon soslu nohutlu ton salatasının malzemelerini ve yapılışını inceleyelim:

Limon soslu nohutlu ton salatası

- 1 büyük ton balığı konservesi

- 1,5 yemek kaşığı hardal

- 3 yemek kaşığı mayonez (light mayonez kullanmanız önerilir)

- Çeyrek fincan yağsız yoğurt

- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

- 2 yemek kaşığı limon suyu

- 1 fincan doğrenmış beyaz soğan

- 1 büyük konserve nohut

- 1 fincan kıyılmış kereviz sapı

- yarım fincan kıyılmış maydanoz

- 5 kiraz domates

- Yeteri kadar tuz ve karabiber

Limon Soslu Nohutlu Ton Salatası

Yapılışı

Öncelikle yoğurt, hardal, mayonez karıştırılır. Limon kabuğu 1 çay kaşığı oluncaya kadar rendelenir ve bu da karışıma eklenir. Ayrı bir kapta ton balığının üzerine limon suyu gezdirilir ve karıştırılır. Sonrasında konserve nohut ton balığına eklenir. Bu sırada beyaz soğanlar bir fincan olacak şekilde çok ince kıyılır. Sonrasında kereviz sapı da 1 fincan olacak şekilde çok ince kıyılır. Kiraz domatesler de doğranır. Maydanoz da yarım fincan olacak kadar çok ince şekilde kıyılır. Tüm bu malzemeler karıştırılır ve ton balığının bulunduğu kaba eklenir. Sonrasında yoğurtla hazırlanan sos üzerinde gezdirilir. En sonunda ise yetecek kadar karabiber ve tuz eklenerek servis edilir. Ton balığının kendi yağı yeterli olacağından dolayı yağ kullanılması tavsiye edilmez ancak isteyenler çok az miktarda zeytinyağı kullanabilirler. Yine hafif acı olmasını isteyenler çok az miktarda pul biber ekleyebilirler. Ekşi ile balığın birleşiminden fazlasıyla hoşlananlar biraz fazla limon kabuğu rendeleyebilirler. İsteyenler bir miktar konserve mısırı da ekleyebilirler.

Ton balığı, Dünya'da en fazla tercih edilen balıklardan biridir. Özellikle konservesi birçok salatada ve hazır gıda sektöründe rahatlıkla kullanılır. Ton balığı içerdiği Omega - 3 yağı ile kalp sağlığına oldukça faydalıdır. Ton balığını nohutlu salata şeklinde tüketmek oldukça doğru bir seçim olacaktır.

Afiyet olsun..
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder