-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kabaklı cevizli meze, yemeklerin yanında meze yemekten hoşlananlar için ideal bir lezzettir. Çok kolay bir şekilde hazırlayacağınız bu meze ile çok hoş tatlar elde edebilirsiniz.Kabaklı Cevizli Meze Tarifi
Malzemeler;
- 4 adet orta boy kabak
- 1 çay bardağı ceviz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 – 3 diş sarımsak
- Maydanoz
- Dereotu
- Tuz
Yapılışı;
- Kabakları yıkayın ve uç kısımlarını kesin. Daha sonra, kabuklarını soymadan rende yardımı ile rendeleyin. Rendelemiş olduğunuz kabakların üzerine bir miktar tuz dökün.
- Bir teflon tava alın ve ocağa koyarak, orta ateşte altını açın.
- Tavanın içerisine zeytinyağını koyarak ısınmasını bekleyin.
- Yağ ısındıktan sonra içerisine, rendelemiş olduğunuz kabakları koyun. Fakat kabak rendelendiğinde sulanacaktır bu suyu süzmek için elinizle rendelenmiş kabakları sıkabilirsiniz.
- Kabakları kavurmaya başlayın. İlk başta kabaklar suyunu bırakacaktır o suyu çekene kadar kavurmaya devam edin. Bir süre daha kavurduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Sarımsakları kabuklarından ayırın ve ezin.
- Süzme yoğurdu derin bir kaba alın ve üzerine ezmiş olduğunuz sarımsakları ilave edin.
- Maydanoz ve dereotunu ayıklayın ve yıkadıktan sonra ince bir şekilde kıyın.
- Yeşillikleri de yoğurdun üzerine ekleyin.
- Kabaklar soğuduktan sonra, onu da yoğurdun üzerine alın ve bütün malzemeleri karıştırın.
- Sunum sırasında mezenin üzerine ceviz koyarak süsleyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder