Fasulye Pilakisi Nasıl Yapılır?

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Pilaki bir yemek pişirme yöntemidir. Kuru fasulyeyi her alanda kullanan insanlar fasulyeyi de pilaki yöntemiyle pişirmiş ve ortaya fasulye pilakisi çıkmıştır. Osmanlılardan bu yana çok sevilen pilakiler fasulyeye de farklı bir tat vermiş ve çok tutulmuştur. Fasulye pilakisi doyurucu, lezzetli, kolay hazırlanan ve besin değerleri ve taşıdığı vitaminler bakımından çok zengin bir yemektir. Pişirilmesine rağmen besin değerleri ölmemektedir.

Fasulye Pilakisi Nasıl Yapılır?

Malzemeler
- Akşamdan yıkanıp ıslatılmış 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tane orta boy patates
- 1 büyük boy domates
- 1 tane orta boy havuç
- 1 tane kuru soğan
- Biraz maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 litreye yakın su
- Biraz tuz ve 1 çay kaşığı şeker

Fasulye Pilakisi Nasıl Yapılır?

Yapılışı
- Fasulyeleri bir tencereye alın ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar haşlayın. Sonrasında süzüp bir tabağa alın.
- Sebzeleri güzelce soyun ve temizleyin. Küçük küpler halinde doğrayıp bir başka tabağa da bu sebzeleri alın.
- Soğanı soyun ve ince ince kıyarak sarımsakla birlikte önceden kızaran yağın içine atıp yakmadan hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Önce fasulyeleri, sonra da sebzeleri ekleyerek kavurma işlemine devam edin. İsterseniz domatesi bu sebzelerden ayrı doğrayarak pişmesine yakın ekleyebilirsiniz.
- Tuz ve şekeri de kızaran malzemelerin içine ekleyin ve üzerine göz kararı malzemeleri kapatacak kadar su ekleyin.
- 1 saat kadar daha pişirdiğiniz fasulye pilakiyi ocaktan alın. 10 dakika kadar suyunun fasulyeyle özleşmesini bekleyin ve servis tabağına alın.
- Maydanozları güzelce temizleyip ince bir şekilde doğrayın. Servis tabağına aldığınız fasulye pilakinin üzerine serpiştirebilirsiniz. İsteğe göre kullanılmayabilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder