Şakşuka Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Şakşuka Tarifi 4 kişiliktir.

  • ½ kg domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 patlıcan
  • 4 çarliston biber
  • 4 patates
  • Kızartmak için çiçekyağı
  • tuz


şakşuka tarifi
Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir kaba ekleyin, bol tuzlu su içerisinde 30 dakika kadar bekletin. Patlıcanların suyun içinde kalması için üzerine ağırlık koymanız önerilir.

Patlıcanları bir kenarda bekletirken patatesleri küp küp doğrayın, kızgın yağda küçük porsiyonlarla kızartın. Kızaran patatesleri geniş bir servis kabına çıkarın.

Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın ve ufak ufak doğrayın, patateslerden sonra biberleri kızartın ve servis tabağına alın. Domatesleri rendeleyin, sarımsakları dilimleyin ve tuzla birlikte küçük bir tavada kaynamaya bırakın.

Patlıcanların suyunu elinizde sıkın, esmerleşene kadar kızartın, servis kabına alın. Servis kabındaki tüm malzemeyi harmanlayın. Domates sosu ılınınca üstlerine dökün, karıştırıp servis edin.



-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder