-- Sponsorlu Bağlantılar --
İster meze ister de ana yemek olarak sunabileceğiniz geleneksel ve bir o kadar da lezzetli Kadın Budu Köfte bir o kadar da pratik yapımı ile aniden gelen misafirlere sunmak için ideal bir tarif.Kadın Budu Köfte Malzemeleri:
- Yarım kg kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy soğan
- 3 yumurta
- 1 su bardağı un
- Tuz, karabiber, pul biber
Kadın Budu Köfte Tarifi:
250 gr. kıyma ile 2 adet soğanı kavurun. Pirinçleri önceden sıcak suda haşlayın. Haşlanmış pirinçleri kavrulmuş kıyma ve geriye kalan 250 gr. çiğ kıymayı yoğurun. Kıvamını bulunca tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Köfte hamurunu 1-2 saati dinlendirin. Yumurtayı çırpın. Ayrı bir kaba unu boşaltın. Köfte hamurundan koparıp şekil verdiğiniz köftelerinizi önce una sonra da yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin. Kadın budu köfte hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder