Çerkez Tavuğu

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Çerkez Tavuğu'nun malzemeleri ve yapılışı aşağıdaki gibidir:

Malzemeler
  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1.5 su bardağı ceviz
  • 3 diş sarımsak
  • tuz


1 adet bütün tavuğu iyice yıkayıp temizledikten sonra bir tencereye koyarak 4 su bardağı su ile birlikte iyi bir şekilde yıkayana kadar haşlayın. Haşlanmış olan tavuğun suyunu süzüp ardından da derileri soyarak tavuk etini çok ufak parçalar halinde olacak şekilde didikleyin. Diğer bir yandan 2 dilim bayat ekmeğin içi, 1,5 su bardağı parçalanmış ceviz ve 3 diş sarımsağı robotun içerisine koyarak püre haline getirin. Sonrasında bu püre karışımın içerisine 1 su bardağı tavuk suyunu, göz kararı tuz koyarak iyice karıştırın.

Daha sonrasında hazırlanmış olan bu karışımı didiklediğiniz tavuk etlerinin içerisine katarak ikisini harmanlayın. Çerkez tavuğu yapılırken önemli olan şey katılığın iyice ayarlanmasıdır. Eğer ki katılan püre tavuğu aşırı katı olduğu zaman bu katılığı ortadan kaldırmak için tavuk suyu ilave edilebilecektir. Daha sonrasında hazırlanmış olan Çerkez tavuğu bu şekilde tabağa koyularak servis yapılabileceği gibi isteğe bağlı olarak da arzu eden 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ile 1 çorba kaşığı zeytinyağını ocakta 1 dakika kızdırarak tavuğun üzerinde gezdirilebilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder