-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sofraların bir vazgeçilmezi de sofradaki mezelerdir. Ana yemeklerinizin yanında mezeleriniz hem sofranıza şıklık katar hem de misafirlerinizin doyumlarını arttırır. Bu mezelerden bir tanesi de pirinçli imambayıldı tarifidir.Malzemeler:
- 8 patlıcan
- 1 su bardağı haşlanmış pirinç
- 4 diş sarımsak
- 1 demet dereotu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- 3 çay kaşığı sirke
- 1 tutam toz şeker
- Tuz, karabiber
- Yoğurt
Yapılışı:
Yıkayıp temizlenen patlıcanların 5 tanesinin kabuklarını alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suda 15 dk. bekletiniz. Tekrar sudan geçirip kurulayınız. Kuruladığınız patlıcanları kızartınız. Sarımsakları ezip zeytinyağı, limon suyu, sirke, dereotu, şeker, tuz ve karabiber ile karıştırınız. Kenara ayırdığınız 3 adet patlıcanı közleyip kabuklarını soyunuz. Soyduğunuz patlıcanları ufak ufak doğrayarak bir kaba alınız. Aldığınız kaba sarımsaklı karışımı da ilave ediniz. Üzerine yoğurt ve haşlanmış pirinci de ilave ederek hepsini iyice karıştırınız. Kızarttığınız patlıcanları karnıyarık şeklinde kesip hazırladığınız harcı kestiğiniz patlıcanların içerisine doldurunuz. Mezeniz servise hazırdır ancak soğuk olarak servis edilmesi tavsiye edilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder