-- Sponsorlu Bağlantılar --
Biber turşuları, kış aylarında en çok tercih edilmekte olan turşulardan bir tanesidir. Kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirir ve kış soğuklarında daha az hasta olmalarını sağlar.Ezme Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo kadar olgun kırmızı domates
- 250 gram kadar cin biber( acı ya da tatlı olması size kalmış.)
- 1 demet maydanoz
- 3-4 dal taze nane
- ¾ su bardağı sirke
- 1 tutam tuz
- 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 10 diş kadar sarımsak( damak tadınıza göre azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.)
Yapılışı:
- Domatesleri 4 parçaya böldükten sonra mutfak robotuna atarak, pürüzsüz hal almalarını sağlayın ve bir tencereye alın.
- Domates rendesinin içerisine zeytinyağını, tuzu ve ikiye bölmüş olduğunuz sarımsakları atın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- 3-4 dakika sonra biberleri de tencereye alın ve 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
- Ocaktan aldığınız karışımı hafifçe blenderdan geçirin. Tam homojen olmasına gerek bulunmamaktadır.
- Maydanoz ve naneleri ince ince kıyarak, karışımın içerisine alın ve son olarak da sirkeyi ekleyerek, kavanozlara alın. Kavanozların kapaklarını kapatarak ters çevirin ve 2-3 saat sonra dilediğiniz yere kaldırarak 10-15 gün kadar bekletin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder