-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patates çok çeşitli şekillerde kullanılan, yaz kış bulunabilen bir sebzedir. İçerisinde yüksek oranda şeker barındırdığından aşırı tüketimi sağlıklı olmasa da bazı yemeklerin vazgeçilmezi olarak ününü korumaktadır. Mezelerde de sık sık kullanılan patates, dereotu ve çökelekle birleşince tadına doyulmaz bir meze halini alıyor. Deneyen herkesin tekrar yemek istediği bu mezenin yapımı ise çok kısa bir zamanda gerçekleşiyor.Dereotu ve Patates Ezmesi Tarifi
Malzemeler:
- 3 tane orta boy patates
- Göz kararı dereotu
- 2 çorba kaşığı çökelek
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- İsteğinize göre tuz
Yapılışı:
- Patatesleri soyun ve tencerede haşlamaya bırakın. Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve sıcağını almasını bekleyin.
- Dereotunu ince bir şekilde doğrayın ve çökelek ile bir kapta karıştırın. Bu karışıma tuzu da ekleyin.
- Haşlanan patatesleri çok soğutmadan bir kaba alın ve üzerine zeytinyağını da ekleyip tamamen ezin.
- Ezilen patateslerle diğer karışımı bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın.
- Bu aşamadan sonra isterseniz bir kâse ile servis yapabilirsiniz. Küçük kaselerden tabağa çıkararak da servis yapılabilir.
- İsterseniz de elinizde küçük patates topları şeklinde yuvarlayarak servis tabağında daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
- İsteğe göre pul biber ve karabiber ekleyebilirsiniz. Baharat yemeyi seviyorsanız karabiber ve kimyonla denemekten kaçınmayınız. Tadını beğenirseniz bu püreyi bu şekilde de yapmanız mümkün olmaktadır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder