Denizden Gelen Lezzet: Karides Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Deniz ürünlerini sevenler için, ideal bir tarif olan salata, gerek farklı deniz ürünlerinin bulunmakta olduğu bir masaya gerek ise; sebze yemeklerinin ağırlıkta bulunduğu bir masa ile uyum sağlayabilmektedir. Siz de deniz ürünlerinden oluşan bir ziyafet hazırlamak isterseniz; bu salataya menünüzde mutlaka yer vermelisiniz.

Karides Salatası Tarifi

Malzemeler:

-    250 gram dil balığı
-    15 adet karides
-    2-3 yaprak marul
-    20 adet Şam fıstığı
-    3-4 sap maydanoz
-    1 adet yumurta
-    2 yemek kaşıdı galeta unu
-    Kızartmalık yağ
-    1 yemek kaşığı mayonez
-    1 tatlı kaşığı hardal
-    3yemek kaşığı zeytinyağı
-    Yarım limonun suyu
-    Tuz
-    Karabiber
Karides Salatası


Yapılışı:
-    Yanmaz bir tavanın içerisinde soymuş olduğunuz Şam fıstıklarını ve karidesleri, hafif kızarana kadar pişirin.
-    Marulları yıkayın ve servis tabağının tabanına dizin.
-    Marulların üzerine karidesler ve Şam fıstıklarını dizin.
-    Dil balıklarını küçük parçalara ayırın ve önce yumurtaya, ardından galeta ununa bandırarak, kızgın yağda kızartın ve kâğıt havlu üzerine alarak yağının emilmesini sağlayın.
-    Dil balıklarını karideslerin üzerine dizin ve küçük parçalara ayırmış olduğunuz maydanozlar ile süsleyin.
-    Bir başka kapta, limon suyu, tuz, karabiber, mayonez, hardal ve zeytinyağını tamamen homojen bir hal alana kadar çırpın. Sosunuzu salatanızın üzerinde gezdirebileceğiniz gibi, küçük bir kâse içerisine koyarak, yanında ikram etmeniz de mümkündür.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder