-- Sponsorlu Bağlantılar --
Karides Salatası Malzemesi:- 500 gram karides,
- 1 küçük soğan,
- 1 küçük havuç,
- 1 ince dal pırasa,
- 1 kerevizin dal ve yaprağı,
- 1 çay kaşığı tuz.
Sos için gereken malzemeler:
- yarım su bardağı yoğurt,
- 1 yemek kaşığı ketçap,
- 2 diş sarmısak,
- 1 tatlı kaşığı sirke,
- 1 tatlı kaşığı limon suyu,
- maydanoz
Salatanın Hazırlanışı:
Karidesleri temizleyip hazırlayın. Sosu hazırlamak için yoğurt ve ketçabı karıştırın, bunlara sarmısağı ezerek katın. Sirke, limon suyu, kıyılmış maydanozu da ilave ederek iyice karıştırın. Soğuyan karideslerin öncelikle kafalarını kopartın ve kabuklarına zarar vermemeye çalışarak soyun, tek sıra halinde yayvan bir servis tabağına yerleştirin, üzerine sos dökerek servise sunun.
(İsteğe göre karıştırmadan sos ayrı bir kapta söğüş karideslerin yanında servis yapılabilir.)
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder