-- Sponsorlu Bağlantılar --
Birçok insan tarafından beğenilerek tüketilmekte olan kroket çeşitleri, yemek masalarının renklenmesini sağlayan, lezzetli atıştırmalıklardır. Genellik patates kroket ve havuç kroket gibi şekillerde yapılmakta olan kroket, bu sefer farklı bir tarif ile karşınızdadır. Vereceğimiz tariften yaklaşık 20 adet kroket çıkmaktadır. Malzemeleri istediğiniz oranda azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.Havuç Kroket Tarifi:
Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy havuç
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Kızartma için sıvı yağ
- 3-4 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
Yapılışı:
- Bol su ile yıkamış olduğunuz havuçlarınızı, kaynamakta su bulunan bir tencerenin içerisine atın ve 3-4 dakika kadar bekletin ve fazla yumuşamadan alın.
- Haşlanmış olan havuçların kabuklarını soyduktan sonra, boylamasına ince parçalar halinde kesin.
- Dilimlemiş olduğunuz havuçları, öncelikle yumurtaya ardından da galeta yağına batırın ve kızgın halde bulunmakta olan yağın içerisine atarak, kızarmasını bekleyin.
- Kızarttığınız havuçları öncelikle kâğıt havlu üzerinde bekletin ve ardından servis tabağınıza alın.
- Bir başka kapta, yoğurt ve ezilmiş sarımsakları karıştırarak, havuç kroketleriniz üzerine dökün. Kroketlerinizi Rus salatası ya da yeşillikler ile servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder