-- Sponsorlu Bağlantılar --
Rumeli Paçası İçin Gereken Malzemeler;- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet yufka
- Paça için;
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
Harcı İçin;
- 2 adet göğüs filetosu
- Göz kararı tuz ve karabiber
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı;
Bütün yufkalarımız katlayarak rulo haline getiriyoruz. 3 cm genişlikte rulolarımızı kesiyoruz. Hazırladığımız ruloları yağlanmış bir tepsiye diziyoruz. Üzerine bir miktar daha yağ sürerek 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Yufkalarımız kızarırken tavuklarımızı haşlayıp tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz. Haşlanmış tavuğu ayırıp suyunu daha sonra yufkaları ıslatmak için kullanacağımızdan bir köşeye ayırıyoruz. Yufkalarımız kızarınca üzerine 3 su bardağı tavuk suyumuzu döküp fırının kendi ısısında yufkaların bu suyu çekmesi için bekliyoruz.
Paçamızı hazırlamak için unumuzu kavuruyoruz. Kavurduğumuz bu unu diğer sos malzemeleriyle beraber karıştırıp bir kapta kaynatıyoruz. Bu arada tavuksuyunu çekmiş olan yufkaların üzerine tavuklarımızı didikleyerek döşüyoruz. Tavukların üzerine ise hazırladığımız unlu sosu sürüyoruz. Servis yaparken ise bir kapta yağ ve pulbiberi kızdırarak tepsimizin üzerinde gezdiriyoruz ve dilimleyerek servis yapıyoruz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder