Meze olarak tüketilen yiyecekler


Salata
Her türlü salata çeşidi meze olarak kullanılabilir.

Turşu
Her türlü turşu meze olarak değerlendirilebilir. Özellikle cin biber, pancar turşusu, kornişon  meze olarak verilebildiği gibi diğer mezelerin hazırlanmasında süsleme amaçlı yer alırlar.

Soğuk et
mezeler
Çiğ köfte, salam, söğüş dil, söğüş tavuk, çerkez tavuğu, pastırma,  kuzu söğüş, midye dolma, soğuk balıklar örnek olarak verilebilir.

Cips
En fazla kullanılan patates cipsidir, özellikle bira ile  kullanılır. Küçük tabaklarda peçete üzerinde servis edilebilirler.

Meyve
Aperitif olarak alınan içkilerle mevsimine gore dilimlenerek servis edilir. Tane meyveler elle yenilecek şekilde düzenlenir.

Peynir
Türk mutfağının sahip olduğu zengin peynir çeşitleri ve peynirle hazırlanmış mezeler olarak sofralarımızda yer alır.  Tulum peyniri, otlu peynir, cevizli tulum peyniri, örgü peynir gibi. Bir dilim yeşil kıvırcık yaprağı üzerinde dilimlenmiş beyaz peynirin görünüşü müthiştir.

mezeler
Çiroz
Tuzla işlem görerek saklanmış ve kurutulmuş balıklarla (uskumru) hazırlanmış mezeler, hamsi tuzlama vb



Kuru yemiş
Ülkemizde çok çeşitli olarak bulunan kuru yemişler (kabuksuz olanları tercih edilir) içkiler ile servis edilir veya diğer mezelerin süslenmesinde kullanılır.

Diğer mezeler 
Zeytinyağlı yemeklerin hepsi, sebze garnitürleri, kroketler, dip soslar, bütün kızartmalar, balıklar ve diğer deniz ürünleri meze olarak verilen yiyecekler arasındadır.

Blogumuzda çeşitli meze tariflerine yer verdik. Güzel ve lezzetli mezeler ve salatalar hazırlamanız dileğiyle...
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder