Çöp Patates Kızartması

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kahvaltılıklar için çöp patates kızartması çocuklarınızın çok ilgisini çekecek.

Malzemeler:

  • 6 adet orta boy patates
  • Bir miktar tuz
  • Bir miktar zeytinyağı veya ayçicek yağı (tercihe kalmış)
  • 6 adet tahta çöp şiş
Çöp Patates Kızartması


Çöp Patates Kızartması Tarifi:

Önce patatesleri soyun ve iyice temizleyip dezenfekte edin. Daha sonra patateslerin kabuğunu soyun. Kabuğu soyulmuş patateslerin tam ortasından çöp şişlerinizi geçirin.Daha sonra ise keskin bir bıçak yardımı ile bir ucundan başlayarak ve bıçağı dolandırarak verev şekilde patatesleri kesin.Kesilmiş parçaların birbirine yapışmaması için aralarını eliniz ile ayarlayın.Çöplere takmadan kesmiş olduğunuz patatesleri de bu şekil dizebilirsiniz.

İsteğe bağlı olarak aralarına farklı şeyler de ekleyebilirsiniz. Daha sonra çöp şişlerdeki patateslerimizin üzerine bir miktar tuz ekleyiniz.İsteğe bağlı olarak başka baharatlar da eklenebilir.Sonra da zeytinyağı veya isteğe bağlı ayçicek yağı gezdirelim üzerine.Daha sonra ise ısıtılmış fırında yüksek derecede kızarıncaya kadar pişirelim.Ve patates çöp şişlerimiz yemeye hazırdır.İsteğe bağlı olarak tavada da kızartabilirsiniz.Ama çok yağlı olacağı için önerilmiyor...
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder