Siirt Usulü Patlıcan Dolması

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Siirt usulü kuru patlıcan dolması, hemen hemen tüm illerde yapılmakta olan bir lezzettir. Bu tarif için; önceden patlıcanlarınızı kurutarak hazırlamış olmanız gerekmektedir. Kalanı ise; size hiç zaman kaybettirmeyecek, basit bir tariftir.

Siirt Usulü Patlıcan Dolması Tarifi

Malzemeler:
- 200- 250 gram kadar orta yağlı ve kalın olarak çekilmiş dana kıyması
- 20 adet küçük boy kuru patlıcan
- ¾ su bardağı kadar pirinç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı doğal nar ekşisi
- 1 tepeleme yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı acı ya da tatlı pul biber
- 1 tutam nane
- 1 tutam kimyon
- 1 yemek kaşığı kadar biber, 1 yemek kaşığı kadar da domates salçası
- 1 tutam tuz

Siirt Usulü Patlıcan Dolması


Yapılışı:
- Kuru patlıcanları, kaynayan suyun içerisine atın ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde haşlayın.
- Pirinçleri 10 dakika kadar ılık-sıcak arası suda bekletin.
- Sarımsak ve soğanları ince ince doğrayın.
- Bir kabın içerisine, sarımsak, soğan, kıyma, salçaların yarısı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatları ekleyin. Harcınızı güzelce karıştırın ve dolmaların içini doldurun.
- Kalan salçaların içerisine biraz tuz ekleyin ve su ilave ederek pişmesi için gereken suyu hazırlayın.
- Dolmaları bir tencereye dizin ve üzerine salçalı suyu dökün.
- Yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar kontrollü pişirmenin ardından dolmalarınızı servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder