Tavuk Ciğerli Roka Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Tavuk ciğerli roka salatası içerdiği malzemeler ile damak zevkinize hitap edecek bir salatadır. Özellikle tavuk ciğerinin tadından hoşlananların her daim tercih edebilecekleri bu salatanın malzemeleri ve yapılışına bir göz atalım:

Tavuk ciğerli roka salatası için malzemeler:

- 500 - 600 gr. tavuk ciğeri

- 6 çorba kaşığı soya yağı (dileyenler farklı sıvı yağ tercih edebilir)

- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

- 2 çorba kaşığı çam fıstığı

- 3 taze soğan

- 1 bağ roka

- Tuz ve karabiber

Yapılışı


Tavuk Ciğerli Roka Salatası

Kırmızı soğanlar yıkanıp ayıklanarak olabildiğince ince doğranır. Soğanlar 3 çorba kaşığı soya yağının içinde çam fıstıkları da katılarak kavrulur. Kavrulan karışım soğuduktan sonra sirke,tuz ve karabiber de katılarak iyice çırpılır. Tavuk ciğerleri küp şeklinde doğranarak kalan soya yağında kızartılır. Taze soğanlar ince halka şeklinde doğranıp kavrulmaya yakın zamanda tavuk ciğerlerinin içine bırakılır ve karıştırılır. Roka ince bir şekilde dikkatle doğranır. Rokalar servis tabağına yerleştirilir ve üzerine tavuk ciğeri serilir. Sonrasında soğanlı sos tavuk ciğerinin üzerinde gezdirilir ve bu şekilde servis edilir. Bu salatada dileyenler çam fıstığı kullanmayıp bunun yerine ince ince doğranmış mantar kullanmayı tercih edebilirler. Yine bu salata için üzerine koyup servis etmek için küçük kırmızı turplar da tercih edilebilir. Soya yağını tercih etmeyenler de başka sıvı yağ kullanabilirler ancak soya yağı kullanılması tavsiye edilir.

Tavuk ciğeri yumuşak yapıda ve lezzetli bir sakatattır. Tavuk ciğeri bu salatada roka, soğan, üzüm sirkesi gibi lezzet veren yiyeceklerle bir arada kullanıldığı için çok daha lezzetli bir hal alır. Özellikle mantarı dikkatli bir şekilde kullanırsak iyi bir sonuç elde ederiz. Her mevsimde tüketime uygun olan bu sebze sağlıklı yapısıyla da dikkat çekmektedir.

Afiyet olsun..
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder