Mıncır

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hafif ve kalorisi düşük olan Mıncır mezesi diyetteki kişilerin gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir mezedir. Yapılışı ve tadı da hem kolay hem de inanılmaz lezizdir.

Mıncır tarifi

Malzemeler
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 4 adet kırmızıbiber (isteğe göre acı )
- 15 adet sivri yeşilbiber
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kilo süzme taze yoğurt
- 1 demet kıyılmış maydanoz

Mıncır

Yapılışı
- Soğanları soyun, temizleyin ve ince bir şekilde doğrayarak zeytinyağı ile birlikte bir tencerede 5 dakika kavurun. Soğanları yakmamaya özen gösterin, aksi takdirde mezenin tadı bozulabilmektedir.
- Biberlerin hepsini halka halka doğrayın ve kavrulan soğana ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Sarımsakları küçük küçük doğrayın ve domatesleri de küp küp doğradıktan sonra diğer malzemelerle beraber pişmeye bırakın. Domatesler tamamen pişene kadar kavurma ya da pişirme işlemine devam edin.
- Pişen bu karışımı soğumaya alın. Mümkünse tam anlamıyla soğumadan karışımı kullanmamaya özen gösterin. İsterseniz karışımı bir gün öncesinden de pişirip dolapta soğutup ertesi gün kullanabilirsiniz.
- Soğuyan karışımı bir kapta süzme yoğurt ile tamamen karışana kadar karıştırın. Daha sonra servis tabağına aldığınız bu karışımın kenarlarını maydanoz ya da dereotu ile süsleyebilirsiniz.
- Eğer karışım tam soğumadan yoğurtla karıştırdıysanız mezeyi o gün tüketin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder