-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patlıcan mezelerin baş tacıdır. Birçok meze patlıcanla yapılır ve çok da lezzetli olur. Bu yüzden patlıcanla yapılan mezeleri denemenizde yarar vardır. Patlıcan sevmeyen biri bile olsanız bu mezeleri denedikten sonra daha farklı düşüneceksiniz.Soslu Patlıcan Ezmesi
Malzemeler:
- 5 tane ince orta boy patlıcan
- 5 tane orta boy domates
- 3 tane közlenmiş ve soyulmuş kırmızı biber
- 3 tane közlenmiş yeşil biber
- 1 tane orta boy soğan
- Tuz, pul biber, taze nane, limon
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Patlıcanları fırında uzun süre közleyin. Tam anlamıyla közlendikten sonra bir poşete koyup ağzını bağlayın ki kolay soyulsun.
- Kabukları soyulmuş ve közlenmiş biberleri ince ince uzunlamasına doğrayın.
- Soğanları minik bir şekilde doğrayıp zeytinyağı ile tavada pembeleşene kadar kavurun.
- Domatesleri rendeleyin ve tavaya bırakıp pişirin.
- Közlenmiş biberleri ve patlıcan dışındaki tüm malzemeleri de ekleyip tavada karıştırmaya devam edin.
- Bu sırada patlıcanları poşetten çıkarın. Buharı yardımıyla kolayca soyulan bu patlıcanları iyice ezin.
- Tavaya eklediğiniz patlıcanları da 1 – 2 dakika kadar tavada bekletin ve tavanın altını kapatın.
- Bu karışımı servis tabağına alıp üzerinde biraz zeytinyağı gezdirin. Limonu da sıkıp bu karışımın üzerinde dolandırın.
- Son olarak servis tabağındaki be mezeyi yıkanmış taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder