Patatesli Arnavut Ciğeri

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Arnavut ciğeri, ciğerin en sevilen hallerinden bir tanesidir. Güzel bir tarifi uygulayarak yaparsanız, bu lezzeti deneyenler vazgeçemeyecektir. Daha önceden evinizde yapmadığınız bir tarifse, hiç vakit kaybetmeden denemelisiniz.

Patatesli Arnavut Ciğeri Tarifi

Malzemeler:
- 200-250 gram kadar minik minik doğranmış dana ciğeri
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı beyaz un
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tutam kırmızı pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam sumak
- 1 tutam tuz
- Kızartmalık yağ

Patatesli Arnavut Ciğeri
Yapılışı:
- Öncelikle ciğeri bir süzgece alarak, kendi haline bırakın. Ciğere su değdirmenin, ciğerin tadını bozacağını unutmayın. Bu nedenle kesinlikle yıkamayın.
- Patatesleri soyun ve küp küp doğrayarak, soğuk suya alarak bekletin.
- Baharatlar ile unu bir kapta karıştırın ve bekletmiş olduğunuz ciğerleri bu karışıma batırdıktan sonra kızgın yağda kızartın.
- Patatesleri süzdükten sonra, bir havlu peçete yardımı ile yağını aldırın ve kızgın yağda kızartın.
- Patatesler ile ciğerleri servis tabağına alarak, yanına ay şeklinde doğranmış olan soğanları ilave edin ve bu lezzetli mezenin sunumunu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder