-- Sponsorlu Bağlantılar --
Çiğ köfte aslında sanıldığı gibi zor bir meze değildir. İlgi duyan herkes püf noktalarını öğrenerek özenle yapabilir ve zamanla işin ehli olabilir. Çiğ köftemizi evde yapabiliriz hem de hazırlarından daha güzel bir tatla! Siz de sevdiklerinize unutulmaz bir çiğköfte şöleni yapın diye işte tarifi :2 su bardağı ince bulgur,
1 orta boy kuru soğan,
2 yemek kaşığından biraz az biber salçası
3 diş sarımsak
1 adet domates rendesi
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 buçuk tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı kimyon,
bir tatlı kaşığı sumak,
1 çimdik kekik,
1 çimdik nane
1 çay kaşığı yenibahar (çiğ köftenin gerçek tadını veren baharattır)
1 tutam tarçın
100 gram ceviz tozu
Pulbiber ve isot
Bulgur salça ve baharatlar bir kaba eklenip yoğurulur. Üzerine sıcak su ilave edilerek bulgurların pişmesi sağlanır ve bulgur sakız kıvamını alıncaya dek yoğurulur. Üzerine diğer malzemeler eklenir. Eklendikten sonra yirmi dakika yoğurulur. Dinlenmeye bırakılır. Belli bir süre sonunda iyice çiğköfte kıvamını alacaktır. Limon suyu ve nar ekşisi katmayın çiğköftenin kendini salıvermesini sağlar dilerseniz onu üstüne sos olarak ilave edin. Afiyet olsun…
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder