Patlıcanda Gizlenmiş Lezzet; Peynirli Rulo Patlıcan

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Son anda haber veriş olan misafirleriniz için, hem lezzetli, hem pratik, hem de hafif bir tarif ile kalabalık ve şık bir sofra hazırlamak bu tarif tam sizlik. Malzemeler 4 kişilik bir yemek için uygun olup, malzemeleri istediğiniz oranda arttırarak, daha kalabalık masalarınızda da sunabilirsiniz.

Peynirli Rulo Patlıcan:

Malzemeler:

  • 4 adet uzun patlıcan
  • 1 küçük kâse lor peyniri
  • Yarım çay bardağı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • Kürdan
  • Tuz


Yapılışı:

  • Patlıcanları, alacalı olarak soyun ve uzunlamasına ince dilimler halinde kesin.
  • Dilimlediğiniz patlıcan dilimlerinin her birine, kürdan yardımı ile 4-5 adet delik açın ve yarım saat tuzlu suda bekleterek, acı tadının geçmesini bekleyin.
  • Patlıcanlarınızı bir bez yardımı ile kuruladıktan sonra, yanmaz seramik tavada, önlü arka pişirin.
  • Bir başka kapta, lor peynir, süzme yoğurt ve labneyi karıştırın. Üzerine naneyi ve cevizi ekleyin.
  • Patlıcanlarınızın uç kısmına hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımdan 1 yemek kaşığı koyun ve rulo halinde sarın.
  • Ruloların açılmaması için, üstlerine kürdan geçirin. Rulo patlıcanlarınızı bol yeşillik ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder