-- Sponsorlu Bağlantılar --
Son anda haber veriş olan misafirleriniz için, hem lezzetli, hem pratik, hem de hafif bir tarif ile kalabalık ve şık bir sofra hazırlamak bu tarif tam sizlik. Malzemeler 4 kişilik bir yemek için uygun olup, malzemeleri istediğiniz oranda arttırarak, daha kalabalık masalarınızda da sunabilirsiniz.Peynirli Rulo Patlıcan:
Malzemeler:
- 4 adet uzun patlıcan
- 1 küçük kâse lor peyniri
- Yarım çay bardağı süzme yoğurt
- Yarım çay bardağı labne peyniri
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- Kürdan
- Tuz
Yapılışı:
- Patlıcanları, alacalı olarak soyun ve uzunlamasına ince dilimler halinde kesin.
- Dilimlediğiniz patlıcan dilimlerinin her birine, kürdan yardımı ile 4-5 adet delik açın ve yarım saat tuzlu suda bekleterek, acı tadının geçmesini bekleyin.
- Patlıcanlarınızı bir bez yardımı ile kuruladıktan sonra, yanmaz seramik tavada, önlü arka pişirin.
- Bir başka kapta, lor peynir, süzme yoğurt ve labneyi karıştırın. Üzerine naneyi ve cevizi ekleyin.
- Patlıcanlarınızın uç kısmına hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımdan 1 yemek kaşığı koyun ve rulo halinde sarın.
- Ruloların açılmaması için, üstlerine kürdan geçirin. Rulo patlıcanlarınızı bol yeşillik ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder