Meze tarifleri


Mezeler Türk mutfağının vazgeçilmez yiyecek çeşitlerindendir. Porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulmakta, görünüm ve lezzetleriyle sofralarımızdaki yeri büyük, yabancı misafirlerin beğenisine gururla sunduğumuz minik ve leziz yiyeceklerdendir.

meze tarifleri
Başka ülkelerin de benzer yiyecekleri mevcuttur. Mezeler dünyanın neredeyse her yerinde restoranların menülerinde yer alırlar. Ortadoğu’da "Meze", İtalya’da "Antipasta", Fransa’da (Hors d’ouvre) "Ordövr", İspanya’da "Tapas", Mağrip ülkelerinde "Mukabalat" olarak adlandırılırlar. Özellikle Akdeniz mutağında meze geleneği görülmektedir. Bu lezzetli yiyecekler çeşitli içkilere de eşlik ederler.

İçki sofraları dışında mezelerin başlangıç yemeği olarak şık ve küçük porsiyonlar halinde sunduğumuz, soğuk ve sıcak olamk üzere pek çok çeşidi mevcuttur. Ne ile sunuluyor olursa olsun hızlı ve acelece yenmezler mezeler. İçki ve sohbet eşliğinde oldukça yavaş yenirler, sofrada uzun süre kalmaları gerekir. Bu sebeple oda sıcaklığında bekleyebilen ve yenilebilen yiyeceklerden seçilir. Havyar gibi daha soğuk yenebilen mezeler ise hemen yenilmek zorundadır.

Mezeler mevsimine göre taze bulunan sebzelerden hazırlanmalıdır. Geleneksel mutfağımıza has kurutulmuş sebzeler, tuzlanmış balık ve konservelerle hazırlanmış mezeler sofralarımıza ayrı bir güzellik katar. Meze tarifleri blogumuz yaratıcılığınızı ve lezzetlimezeler yapmanızı destekleyecektir.

Güzel ve lezzetli mezeler ve salatalar hazırlamanız dileğiyle...
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder