Kısır Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kısır tarifi 6 kişiliktir.

  • ½ marul
  • ½ su bardağı limon suyu
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • ½ tatlı kaşığı kara biber
  • 1 büyük demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 10 yeşil soğan
  • 2 ½ su bardağı bulgur (köftelik)
  • 2 ½ su bardağı su (sıcak)
  • 4 domates
  • 4 yeşil biber
  • 4 dal taze nane
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 9 yemek kaşığı domates salçası


kısır tarifi
Bulguru geniş bir kaba koyun, üzerine suyu serpin, kapağı kapatın, 15 dakika bekletin. Sebzeleri yıkayın, yeşil biberin sap ve çekirdeklerini ayırın, yeşil soğan, maydanoz ve naneyi ayıklayın. Marul hariç, diğer sebzeleri ince ince doğrayın, bulgura katın, salçasını, yağı, limon suyunu, tuz ve baharatı ilave edin ve iyice karıştırın.

Servise sunarken tabağın kenarına marul yapraklarını koyup ortasına kısırı koyun.


-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder