Paçanga Böreği

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Paçanga Böreği Çok lezzetli bir ara sıcak. Paçanga böreğini akşam yemeklerinin yanı sıra beş çaylarında da ikram edebilirsiniz.

Paçanga Böreği İçin Malzemeler:
  • 1 adet taze hazır yufka
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100-150 gram doğranmış pastırma
Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağ

Paçanga Böreği Tarifi:

Kırmızı biber ve yeşil biberi minik minik doğrayın ve bir tavada az yağda soteleyin. Arzuya göre biberleri çiğ de ekleyebilirsiniz. Fakat çiğ biberlerin tadı börekte baskın olup diğer malzemeleri geri planda bırakacağından biraz sotelemekte ve o çiğ tadı yok etmekte fayda var. Sotelenmiş biberler biraz soğuduktan ve ılık hale geldikten sonra üzerine küp küp doğradığınız domatesleri, kaşar peynirini ilave edin. Yufka büyükse 8 eğer ideal boyda ise 6 parçaya bölün. Her bir parçaya hazırladığınız harcı ve bir miktar pastırmayı yerleştirin. Börekleri sigara böreği sarar gibi sarın. Fakat sigara böreği gibi ince değil iri ve daha bol börekler elde edin. (Hazırladığınız börekleri dilerseniz hemen pişirmek yerine derin dondurucuya da koyup daha sonra ihtiyacınız olduğu bir anda hızlıca kızartıp servis edebilirsiniz.) Sardığınız börekleri iyice kızdırdığınız sıvı yağda altın rengi alana dek kızartın. Kızarttığınız börekleri bir kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını bırakmasını sağlayın. Sıcak sıcak servis edin. Paçanga Böreği hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder