Sosis Salata

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sosis, birçok insanın beğenisini kazanmış bir yiyecektir. Özellikle fast food sektörünün vazgeçilmezlerinden olan sosisi farklı bir lezzet haline getirmek için yapılabilecek sosis salatasının malzemelerine ve yapılışına bakalım:

Sosis salatası için gerekli malzemeler:

- 4 ya da 5 tane büyük boy sosis

- 1 sap ince pırasa

- 100 gr. kaşar peyniri

- 2 ya da 3 adet salatalık turşusu

- 2 domates

- 3 yemek kaşığı sirke

- 3 haşlanmış yumurta

- 6 yemek kaşığı zeytinyağı

- Yarım çay kaşığı şeker

- 1 yemek kaşığı hardal

- 1 demet maydanoz

- Yeteri kadar karabiber ve tuz

Sosis Salata


Yapılışı

Sosisler soyularak isteğe göre kalın küp ya da yarıya bölünerek uzun şekilde doğranır ve pişirilir. Domatesler soyulur ve sosisle aynı biçimde doğranır. Kaşar peyniri ve salatalık turşusu da yine sosisle aynı şekilde doğranır. Pırasa da ayıklanıp dilimlenir ve tüm bu malzemeler karıştırılır. Katı bir şekilde haşlanmış yumurta ve maydanozlar da olabildiğince ince kıyılarak karıştırılır. Bu karışım sosisin olduğu karışıma eklenir. Başka bir kapta sirke, hardal, tuz, zeytinyağı, şeker ve karabiber karıştırılarak iyice çırpılır. Bu sos haline gelen karışım salatanın üzerinde gezdirilir ve servis edilir.İsteğe göre kaşar peyniri yerine farklı sert peynir türleri de tercih edilebilir ancak kaşar kullanılması önerilir. Yine isteğe göre pırasa yerine soğan da tercih edilebilir. Ayrıca isteyenler konserve mısırı da ilave edebilirler.

Sosis özellikle çiğ tüketilmemesi önerilen bir üründür. Bu salatada sosis, ister az yağla isterseniz de biraz krema yardımıyla iyice pişirildiği için olabilecek zararları yok edilmiş olur. Ayrıca salata için kullanılan pırasa, maydanoz, yumurta ve domates gibi ürünler hem sağlık hem de lezzet bakımından önemlidir. Sosunda yer alan zeytinyağı da sindirim açısından önemlidir. Sosis sevenlere mutlaka denemeleri önerilen bu salata her mevsim tüketilebilecek bir salatadır.

Afiyet olsun..
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder