-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yalnızca karnını doyurmak için değil de zevk alarak yemek yiyenler için bir tarifin tadının güzel olması yeterli değildir. Görselliği de büyük önem arz etmektedir. Siz de görselliğe önem vermekte ve misafirlerinize hem lezzetli hem de şık bir sofra hazırlamak istiyorsanız, bu pratik salataya da menünüzde yer verebilirsiniz.Hellim Peynirli Kırmızıbiber Ruloları Tarifi
Malzemeler:
- 8 adet büyük kırmızıbiber
- 8 sap taze soğan
- 200 gram hellim peyniri
- 1 su bardağı ceviz
- Çeyrek demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
Yapılışı:
- Kırmızıbiberleri, bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kaşıt sererek 150 dereceye ayarlamış olduğunuz fırında közleyin. Közleme sırasında, fazla pişirmemeye özen gösterin.
- Fırından çıkan kırmızıbiberler, ılındıktan sonra, kabuklarını soyun ve içlerini temizleyerek, içleri açık bir şekilde bırakın.
- Hellim peynirini, rendenin geniş tarafı ile rendeleyiniz.
- Cevizleri çok fazla küçültmeyecek şekilde, mutfak robotunda çekin ya da havada dövün.
- Maydanozları ince ince kıyın.
- Rendelenmiş hellim peynirinin içerisine, keten tohumu ve maydanozları ilave ederek, karıştırın.
- Her kırmızıbiberin içerisine 2 yemek kaşığı peynir karışımından koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
- Biberlerinizin açılmaması ve daha şık bir görünüme sahip olması için; taze soğan yaprakları ile sararak, fiyonk yapın. Eğer sarma işleminde zorlanacak olursanız, kaynamış suyun içerisine tazen soğan yapraklarını batırıp, 1 dakika bekleterek çıkartabilirsiniz.
- Servis tabağınıza aldığınız kırmızıbiber rulolarının üzerine zeytinyağı ilave ederek, sunumunu yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder