Tarator Sos Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Özellikle deniz ürünlerinden midye ve kalamarın yanında olmaz ise olmaz bir sos olan tarator, pek çok insan tarafından beğenilerek tüketilmektedir. Bu sosun kıvamını tutturmak, doğru lezzete ulaşabilmek için oldukça önemlidir. Siz de enfes balık mezelerinin yanında, sosunuzu kendiniz hazırlamak istiyor iseniz; bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Tarator Sos Tarifi

Malzemeler:
- 4 diş sarımsak
- 2 dilim bayat ekmek
- 4 adet orta boy ceviz
- 1 kâse( 200 gram) süzme yoğurt
- 1 dolu yemek kaşığı mayonez
- 3-4 dal dereotu

Tarator Sos Tarifi


Yapılışı:
- Sarımsakları, mutfak robotundan geçirin ya da ince ince kıyın.
- Cevizleri, havanda döverek, incecik çekin.
- Cevizlerin içerisine, ekmekleri ufalayın ve blender ile un haline getirin.
- Süzme yoğurt ile mayonezi, bir kapta birleştirin ve homojen bir hal alana kadar karıştırın.
- Un haline getirmiş olduğunuz cevizler ile ekmeği, yoğurdun içerisine ekleyin.
- Sarımsakları da sosun içerisine ilave ettikten sonra, iyice karıştırarak, malzemelerin eşit olarak dağılımını sağlayın.
- Dereotları ile sosu süsleyerek, sunumunu yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder