-- Sponsorlu Bağlantılar --
Günlük yaşantınızda dengeli beslenmek ve yemek çeşitlerinizi geliştirmek için muhteşem bir tarif mamzana. Trakya bölgesinin yöresel salatalarından bir tanesi olan mamzana yemeklerinizi süsleyecek cinsten hafif bir salatadır. İçerdiği malzemelerden dolayı besin değerleri olarak da sağlık problemleri olanlar ve diyetle arası çok iyi olmayanlar için vazgeçilmez bir salata çeşidi olan mamzananın malzemelerine bir göz atalım.Malzemeler:
2 adet patlıcan
2 adet kırmızı etli biber
2 diş sarımsak
bir kase yoğurt
Yarım demet maydanoz
Kırmızı biber
3 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcan ve etli kırmızı biberleri güzelce yıkayın ve ocak üzerinde közlenmeye bırakın. Közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberlerin kabuklarını güzelce soyun ve ince ince doğrayın. Sarımsağı soyun ve ince ince kıyın, güzelce çırpılmış yoğurdun içerisine sarımsağı ilave edin. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı ince ince doğradığınız patlıcan ve kırmızı bibere ekleyin ve güzelce karıştırın. Ayrı bir tavaya az biraz zeytinyağı dökün ve yağ kızınca üzerine kırmızı toz biber ekleyin ve ısıtın. Hazırladığınız kırmızı biberli yağı hazırladığınız yoğurtlu karışımın üzerine gezdirin ve servise hazırlayın. Edirne’ye has bir meze olan mamzana yaz aylarında hafif ve lezzetli olmasıyla tercih edilir. Gerek meze olarak gerekse sofralarınızda salata olarak kullanabilirsiniz. Yoğurtlu olması ise daha sağlıklı ve daha hafiftir. Güzel sunumlarınız ile de sofralarınıza daha da şıklık katabilir ve misafirlerinizin beğenisini alabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder