-- Sponsorlu Bağlantılar --
Panzanella ( Toskanya Usulü Ekmek Salatası) tarifi 4 kişiliktir.
İtalyan fesleğeni yerine daha küçük yapraklı olan ve saksılarda yetiştirdiğimiz fesleğeni de kullanabilirsiniz.
½ bardak su
½ bardak zeytinyağı
1 kırmızı soğan
1 küçük demet İtalyan fesleğeni
1 küçük demet maydanoz
1 sarı, 1 kırmızı dolmalık biber
1 tutam taze nane
2 çorba kaşığı kapari
2 diş sarmısak
400 g küçük domates
50 ml kırmızı üzüm sirkesi
500 g İtalyan ekmeği ya da beyaz ekmek (bayat)
karabiber
toz şeker
tuz
|
Panzanella (Toskanya Usulü Ekmek Salatasi) |
Ekmeği parçalayıp derin bir kaba koyun. Suyla sirkeyi kaynatın, biraz soğutun, ekmeğin üzerine dökün. 15 dakika dinlendirin. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Biberleri uzunlamasına ikiye bölün, sapını ve çekirdekleri çıkarın, ince ince doğrayın. Soğanları ince halkalar halinde doğrayın. Suyu çekmiş ekmeği ufak parçalara bölün, sebzeler ve kapariyle karıştırın. Sarmısağı soyun, kıyın. Maydanozları yıkayın, sapların kalın kısımlarını atıp incecik kıyın. Sarmısak, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi birlikte çırpın. Salatanın üzerine döküp iyice karıştırın. Salatayı 30 dakika buzdolabında bekletin. Fesleğen ve naneyi yıkayın, kurulayın. Saplarını ayırıp incecik kıyın, salataya ekleyin. İsterseniz kıvırcık salata üstünde servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder